باغبانی, دانستنی های کاربردی, گیاه پزشکی

هرس انگور

هرس انگور

انگور(grape) جزء محصولات بسیار با ارزش در ایران است. این محصول به دلیل تنوع مصرف از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. برخی عوامل مانند دمای اطراف تاج، کیفیت نور، میزان رطوبت نسبی و … به شدت بر روی عملکرد و کیفیت تاک های انگور تاثیرگذار هستند. هرس انگور یکی از اقدامات مفید برای ایجاد تعادل در بین تاک ها، افزایش عملکرد، کیفیت و باردهی آنها می باشد.

اهداف و فواید هرس در انگور:

  • ایجاد و نگهداری بوته به فرم مطلوب
  • افزایش عملکرد و تولید میوه
  • حذف شاخه های بیمار و آسیب دیده
  • توزیع یکنواخت جوانه های بارده در کل گیاه
  • هرس شاخه های نزدیک سطح خاک
  • حذف های شاخه های پیر به دلیل کاهش قدرت باروری و جایگزین کردن آنها با شاخه های جوان(جوانه های بارده معمولا روی شاخه های یکساله تشکیل می شوند بنابراین لزومی به نگهداری شاخه ها مسن نیست).
  • حذف شاخه ی اصلی بوته(چون این شاخه دسترسی بیشتری به مواد غذایی دارد با قطع آن از روی خاک، مواد غذایی بیشتری به سایر قسمت ها رسیده و بوته فرم مناسب می گیرد).
  • حذف شاخه های اضافی که با شاخه های بارده تداخل دارند(زیاد بودن شاخه ها مانع رسیدن نور و برقراری تهویه مناسب می شود، که این خود باعث بروز بیماری های قارچی در تاک ها شده، بنابراین لازم است شاخه های اضافی حذف شوند).
  • حذف و تنک کردن میوه های نامرغوب روی بوته به منظور حذف تعادل بوته و افزایش کیفیت محصولات

زمان هرس انگور:

معمولا هرس درخت انگور 2 بار در سال انجام می شود. زمان اول هرس در فصل زمستان که گیاه در حالت خواب می باشد و هرس دوم در دوران فعالیت بوته های انگور می باشد. زمان دقیق هرس در این دو مرحله بسته به شرایط اقلیمی مناطق مختلف متفاوت می باشد. بهتر است هرس در فصل خواب گیاه و بعد از سپری شدن خطر سرما صورت گیرد.

انواع هرس در انگور:

هرس خشک انگور در فصل زمستان:

در دوره ی استراحت گیاه هرس خشک انگور به منظور حذف شاخه های مسن، بیمار، خشک، جوانه های نابارور، تنظیم باردهی سالیانه و فرم دهی کلی بوته صورت می گیرد.

هرس انگور

هرس خشک

 

هرس سبز انگور در تابستان:

هرس سبز تکمیل کننده ی هرس خشک بوده و در دوران فعالیت درخت انگور انجام می شود. هرس سبز در دوران رشد گیاه بر روی قسمت های مختلف بوته مانند جوانه، شاخه، برگ و خوشه انجام شده و باعث توزیع یکنواخت مواد غذایی به قسمت های مختلف گیاه شده و در نتیجه عملکرد و کیفیت محصول افزایش می یابد.

هدف از انجام هرس سبز تاک های انگور بهبود وضعیت تاج، رسیدن نور کافی به داخل تاج، کاهش ابتلا به بیماری های قارچی و رنگ گیری میوه می باشد و شدت آن نیز به میزان رشد شاخه های رویشی درختان انگور بستگی دارد.

هرس انگور

هرس سبز

 

انواع هرس خشک:

 هرس خشک به منظور فرم دهی:

در مناطق مختلف بر حسب شرایط آب و هوایی از زمان کاشت نهال انگور تا سال های بعد که بارده می شوند، نوعی هرس خشک به منظور فرم دهی بوته انجام می دهند. در این هرس، تنه، بازوها و شاخه های بارده طوری شکل دهی می شوند که بهترین شکل برای افزایش عملکرد بوته باشند.

ب) هرس خشک به منظور باردهی:

نوعی دیگر از هرس خشک به منظور باردهی و افزایش عملکرد بوته صورت می گیرد. زمان این هرس در مناطق مختلف با توجه به شرایط آب و هوایی متفاوت می باشد. به طور کلی در دوران خزان گیاه و قبل از بیدار شدن صورت می گیرد اما در مناطق سردسیری بهتر است هرس، بعد از رفع سرما انجام شود.

هرس انگور

هرس خشک به منظور فرم دهی و باردهی انگور

 

بیشتر بخوانید:
آفات و بیماریهای انگور

انواع هرس باردهی در انگور:

هرس کوتاه (شدید):

هرس کوتاه یا شدید به صورت حذف تمام شاخه ها و جوانه های بارده که در قسمت پایین قرار گرفتند می باشد. این نوع هرس معمولا در ارقام دارای جوانه های پایین مانند عسکری، زمین های شیب دار، بوته های دچار بیماری قارچی، بوته های ضعیف و در باغاتی با خاک فقیر و سبک صورت می گیرد.

در این هرس کوتاه و شدید فقط تعداد 2 تا 3 جوانه بر روی شاخه نگه می دارند و سپس مابقی آنها را حذف می کنند. از معایب این هرس می توان به کاهش قدرت باروری درخت انگور اشاره کرد.

برای خرید هورمون جیبرلین اینجا کلیک کنید

2) هرس بلند (خفیف):

هرس بلند و خفیف برخلاف هرس کوتاه، به منظور حذف جوانه های بارده در قسمت های بالایی شاخه های ارقامی که در خاک های غنی کشت شدند، صورت می گیرد. در هرس بلند و خفیف تعداد 4 تا 12 جوانه بر روی شاخه درخت نگهداری می کنند و مابقی آنها را حذف می کنند. از معایب این هرس می توان کاهش تعداد شاخه های جایگزین شاخه های بریده شده و کاهش مقدار تولید محصول سال بعد، نام برد.

3) هرس مختلط (آمیخته):

هرس مختلط به صورت ترکیبی از دو هرس کوتاه و بلند انگور می باشد. این نوع هرس باعث تقویت درخت انگور و افزایش تولید محصول می شود. در هرس مختلط از تمام توان درخت استفاده می شود و هرس طوری صورت می گیرد که هر شاخه وظایف خود را به درستی انجام دهد.

در این هرس معمولا تعداد 6 تا 8 شاخه جوانه دار برای تولید محصول و یک شاخه با تعداد 2 جوانه برای تولید شاخه های میوه دار سال بعد را کنار هم نگه می دارند و مابقی شاخه ها را حذف می کنند. هرس مختلط در اکثر شرایط آب و هوایی و ارقام مختلف انگور قابل اجرا می باشد.

انواع هرس سبز:

حذف جوانه

حذف جوانه های غیر مفید یعنی آنهایی که با رشد سریع خود شاخ و برگ بیشتری تولید کرده و تاثیری در باردهی انگور ندارند، در زمان هرس سبز انجام می شود. حذف نکردن این جوانه ها، باعث کاهش رشد و عملکرد محصول می شود. در این هرس همراه جوانه ها، می توان شاخه های اضافی و بیمار را نیز حذف کرد.

هرس شاخه سبز

بعد از بیدار شدن درختان انگور شاخه ها و پاجوش ها شروع به رشد کرده و تعدادی شاخه ی اضافی به وجود می آید که توان و انرژی درخت را گرفته و باعث ضعیف شدن آن می شوند. بنابراین باید زمانی که شاخه ها حدودا 14 تا 15 سانتی متر شدند، نسبت به هرس آنها اقدام کرد. در هرس شاخه های سبز تا حدی که امکان دارد می بایست دستک های رشد کرده در رو یا زیر خوشه ها را حذف کرد.

هرس شاخه های سبز معمولا از بالای گره پنجم، بعد از خوشه ی آخر صورت گرفته که باعث افزایش کیفیت محصول می شود. از مزایای هرس سبز و حذف شاخه های اضافی می توان به رسیدن نور کافی به داخل تاج درخت، برقراری تهویه مناسب، جلوگیری از ابتلای درخت به بیماری قارچی و در نتیجه افزایش کیفیت محصول اشاره کرد.

هرس برگ

برگ ها نقش مهمی در تولید مواد غذایی در گیاهان دارند و اگر بی رویه حذف شوند، منجر به ضعف گیاه و نابودی آن می شوند. هرس برگ معمولا در مناطقی که طول دوره ی رشد کوتاه بوده، به طور مثال مناطق سردسیر به منظور دریافت نور بیشتر توسط خوشه ها، صورت می گیرد.

هرس خوشه

هرس خوشه معمولا در اواسط فصل، زمانی که خوشه ها تشکیل شده صورت می گیرد. در این روش 1/3 تا نصف خوش های ضعیف روی درخت و یا آنهایی که شکل مناسبی ندارند را حذف کرده تا مواد غذایی بیشتری به خوشه های باقی مانده روی درخت برسد و این خوشه حبه های درشت تر و با کیفیت تری تولید کنند.

توجه داشته باشید حتما بلافاصله بعد از هرس شاخه قسمت های هرس شده را با را با چسب باغبانی بپوشانید و یا با قارچکش بردوفیکس ضد عفونی انجام دهید تا عوامل بیماری زا ازطریق زخم های ایجاد شده به گیاه نفوذ نکنند.

برای خرید انواع قیچی هرس  و اره باغبانی  اینجا کلیک کنید.

 

3.8/5 - (201 امتیاز)

152 نظر در “هرس انگور

  1. مرادی گفت:

    سلام
    گفته شده انگور دوبار اب لازم داره یکی قبل غوره وگل یکی بعد غوره
    لطفا دقت کنید به گفته ها تا خدای نکرده اشتباهی پیش نیاد
    تو منطقه ما هر هفته باید ابیاری بشن وگرنه انگورا خشک میشه ۸

  2. جبار گفت:

    دکترای باغبانی دارم از سنندج
    سنندج کسی هرس انواع درخت و پیوند خواست من درخدمتم.

  3. کیومرث گفت:

    باسلام نحوه کود دهی به درخت مو کودحیوانی مال گوسفند قاطی با کود بوقلمون هر درخت حدود یک کیلو با فاصله ازدرخت بسیار عالی هست تو سمر دهی

  4. جمال حسینی گفت:

    باسلام و احترام از همه‌ی دوستان که در موردهرس درختان انگور اطلاعات مفیدی در اختیار ما گذاشتن امیدوارم این کار مفید ادامه پیدا کند 🙏🌹

  5. nimakarimi6794@gmail.com گفت:

    به درود عرض ادب احترام خدمت هموطنان عزیز من .
    بنده هرس کار هستم در واقع کارگر و شغل اصلی ام هرس انواع درختان مرکبات و سیاه ریشه که با حدودا ۱۵ سال ثابقه کاری

    بله ما هرس در خواب و در بیداری داریم در بیداری هرس سبکتر داریم و هر درختی با یک شیوه هرس دارد
    نمونه خرمالو یک سال درمیان هرس میشه یک سال بار میده یک سال بار نمیده یعنی درخت خرمالو هرس بشود امسال سال جدید بار کم میدهد

    بنده تعریف نباشد ولی خیلی از هرس میدونم چون روی درختان هرس کار کردیم و از چگونگی در باردهی دیدیم و به هرس تقویت دادیم

    بدون اطلاعت کافی درخت هرس نکنید جون درخت نابود میشه

    برای اطلاعات بیشتر میتونید با شماره همراه بنده هماهنگ کنید

    از استان گلستان هستم

    09360566794

    1. کاربر کشاورزباشی گفت:

      احسنت عالی بود

    2. کاربر کشاورزباشی گفت:

      عالی بود

  6. غضنفری گفت:

    درود بزرگوار گوگرد چندبارباید زده شود

    1. Mohammadtaee39@gmail.com گفت:

      سلام اینجانب طائی هستم از شهرستان اسفراین ؛ استفاده کردیم از مطالب ارزنده شما میخواستم نهال مو خریداری کنم چه ارقامی از انگور بکارم مناسب تر است.

      1. کاربر سایت گفت:

        سلام فقط انگور عسگر بیدانه بکار

  7. عباس خلیلی گفت:

    سلام خداقوت و خسته نباشید بنده خلیلی هستم از مازندران آمل
    بنده از همدان نهال انگور گرفتم و در حیاط خانه کاشتم رشدش خیلی عالیه و متاسفانه طی دو سال بار دهی نداره ممنون میشم از راهنمایی شما.

    1. کاربر کشاورزباشی گفت:

      سلام،معمولا از چهارم یا سوم شروع میکنن به بار دهی،از سال پنج به بعد تقریبا هر سال بیشتر میشه محصولش

  8. طهرانی نسب گفت:

    سلام .سپاس از توضیحات کامل و مفید .درخت انگور ما دوبار ثمر میده .یکبار بهار که جوانه میزنه و بعد غوره در تابستون انگور میشه .اواخر تابستان یه بار دیگه شروع به جوانه زدن میکنه و بعد غوره و اواخر پاییز انگور میشه . ما باید در فصل تابستان هم درخت انگور ر هرس کنیم ؟

    1. جلال گفت:

      عجب درختی چه نوع درختیه

  9. مکرمه ازارومیه گفت:

    سلام چطورمیتونیم جوانه های برگ وشاخه راازجوانه های میوه دردرخت انگورتشخیص دهیم ممنو ازپاسختون

  10. احمدی گفت:

    درود بر شما
    من هم دو تا درخت انگور در حیاط خانه دارم اما هر چه هرس میکنم شاخه های جدید بر روی داربست هدایت نمیشوند لطفا فیلم هرس خشک را به توضیحات بگذارید سپاسگذارم

  11. سجاد گفت:

    من یه باغچه کوچک دارم که تعداد 6 عدد درخت انگور دارد ولی درخت های آن شاداب و پر محصول هستند به همین دلیل مطالب مفید در مورد هرس انگور را دنبال میکنم ، مطلب مفید و خووب بود مرسی

  12. امیرحسین جباری گفت:

    سلام.کشاورزعزیز‌.باتشکرازحضرتعالی وازخداوندبخشایشگرسپاسگزارم.که از این احساس بخشندگی رابشماعنایت کرده.مطالبتون بسیارآموزنده وعالیست.موفق باشید🙏💐

    1. محمدتقی گفت:

      سلام من باغ انگور به روش داربستی انجام وادم ایا اموزش هرس کردن دارلستی می توانید در این گروه گذاسته شود تا بتوانیم محثول بیشتری برداست کنم

  13. جلیلی گفت:

    باسلام ضمن خسته نباشین اگه امکان داره از هرس کردن فیلم ارایه بدین تا بهتر تفهیم شود ممنون جلیلی از خوی

  14. کاربر کشاورزباشی گفت:

    باسلام ضمن خسته نباشین اگه امکان داره از هرس کردن فیلم ارایه بدین تا بهتر تفهیم شود ممنون جلیلی از خوی

  15. روحانی از بجنورد گفت:

    سلام خدا قوت ،عین مطالبی را که ذکر فرمودید ،من هر سال روی باغ انگور اجرا میکنم ، و از بابت کمییت و کیفت محصول خدا را شاکرم ،در ضمن انگور میوه ای افتاب دوست میباشد و هر چه بیشتر تنک شود محصولی بهتر به عمل می اید۰

  16. محمد گفت:

    باسلام اگه میشه لطف کنید فیلم هرس درخت انگور های خانگی را پخش کنید ممنون میشم

  17. روح اله والي صفا ۰۹۳۳۲۹۹۱۴۵۸ گفت:

    سلام،سپاس از مطالب مفید و قابل استفاده ای که قرار دادین.
    ممنون میشم سوال بنده را جواب بدین؛
    ی درخت مو داخل حیاط دارم که حالت داربست شده،چند سالی هست که آفت از دستمان گرفته،از زمان غوره آفت شروع میشه،دانه ها کرم میزنه گرد و خاک میگیره انگار تور عنکبوت میبنده.
    البته گوگرد زدم نشد،ی سمی گفتن چهار مرتبه در چهار زمان مختلف زدم نشد.لطفا راهنمایی کنید.

    1. کشاورزباشی گفت:

      درود بر شما. باید بررسی بشه از نزدیک تا نوع افت و یا بیماری مشخص بشه جناب والی صفای عزیز.

      1. جعفر گفت:

        سلام دوست عزیز، سم آبامکتین، دو بار در سال، یکبار قبل از برگ و قبل از شکوفه و یک بار دیگه بعد از برگ و هنگام غوره گرفتن.
        البته اطلاعات تکمیلی رو از مهندسین باغبانی بگیرین.

        1. رسول گفت:

          سلام هرس انگور با انگور فرق میکنه؟
          شانی قزوین صاحبی کندری کشمشی قرمز کشمش زرد مثقالی دارم حس میکنم یکی دورقمش باید کمتر هرس بشه
          یا فرقی نمیکنه

    2. باقرخان سالار ملی گفت:

      سلام جناب روح اله خان عزیز بنده نیز مثل شما یک درخت انگور در حیاط دارم و وسط تابستان موقع بازدهی برگهایش سفیدک می‌زدند و گردوخاک می‌شدند و نابود میشد اما من رفتم مغازه سم فروشی و دو نوع سم گرفتم یکی برای رفع سفیدک و دیگری برای نابودی شته و دو سه دفعه با سمپاش زدم یکی اواخر بهار و دیگری اوایل و اواسط تابستون و نتیجه اش شد این که برگها تا آخر تابستون سبز سبز و میوه ها عالی امیدوارم به کارت بیاد

    3. وحید گفت:

      دقیقا انگورهای منم ابنجور میشن

    4. سجاد گفت:

      سلام .۳مرتبه سم کرم باید استفاده کنید.اول زمانی ک انگور از گل ب غوره تبدبل میشه بزنید سپس زمانی ک انگور ترش شیرین میشه و سوم زمانی ک انگور شیرین میشه.و همچنین باید سم سابور زده بشه در زمان غوره و زمان ترش و شیرین شدن انگور ها یا از سم گل گورد ب شکل جامد و پودر هست زمانی ک انگور برگ داد و زمانی ک انگور غوره کرد بصورت گرده بپاشید بر روی انگور

    5. حسین گفت:

      سلام نحوه هرس انگور به صورت فیلم باشه خیلی تعصیر گذار تر میتونه باشه

    6. حبیب گفت:

      سلام ممکنه ازشستن زیادحیاط هم باشه چون بخارهم باعث آفت میشه

    7. کاربر کشاورزباشی گفت:

      سلام آب زیاد می‌دهی
      انگور ۲ بار آب لازم دارد
      یکبار جوانه زدن
      یه بارموقع قوره شدن فقط

    8. بهنام گفت:

      سم سفیدک انگور با تیودیکارپ سمپاشی کن .البته گوگرد رو بایستی زمانی زد که جوانه ها و شاخه های سبز اندازه یک وجب باشن .دیر بشه اثری نداره

    9. کاربر کشاورزباشی گفت:

      باسلام اولا باید هرس بشه بصورت اوصولی دوما کود حیوانی که وقتش از آخر پاییز تا اول بهار هستش.سوما آبیاری که نباد زیاد وغیر اصولی باشه.چهارم برگهایی آخر پاییز میریزه جمع کرده و سوزانده شود تا آفت قارچی که احتمالا داره ازبین بره.پنج فصل بهار موقع سبز شدن وقتی برگها اندازه سکه شد سم دیازینون زده شود.شش وقتی گل تبدیل به غوره شد (اندازه ماش)سم تورپاس واسه قارچ کشی ویک سم واس آفت کرم بزنید اوکی میشه.

    10. محمد گفت:

      بعد از هرس گوگرد پاشی کن
      قبل ازگل دهی سم خوش خوار بزن

    11. کریمی گفت:

      لطفا بار مو را هر چه بیشتر کم کنید کم کم کم

  18. مرتضی گفت:

    سلام مطالب عالی بود لطفاً فیلم هرس بگذارید با فیلم آموزش بهتری انجام خواهد شد

    1. کشاورزباشی گفت:

      درود بر شما، انشالله چشم.

    2. حسن فرهمند گفت:

      درود خدا برشما واقعا عالی بسیار مفید واموزنده بود لطف کنید فیلم بزارید حسن فرهمند از سرپل ذهاب

  19. ناشناس گفت:

    سلام ‌ یاد بگیریم بجای اینکه بگیم دستت درد نکنه. بگیم خدا قوت تشکر . چون کلمه دستت درد . درد یک کلمه منفی هست . لطف میکنی ممنونم سپاسگزارم

    1. بهروز لاجورد آذربایجان غربی گفت:

      لطفن ویدیوی هرس برای آموزش پخش کنید تشکر

    2. کاربر کشاورزباشی گفت:

      شیربکش عالیه

  20. مجید گفت:

    سلام خوب بود ولی به صورت فیلم گام به گام باشه نتیجه مطلوبتر خواهد بود ممنون

    1. کشاورزباشی گفت:

      سلام، بله قطعا همینطوره.

    2. علی فارسی گفت:

      سلام اگر توضیحات همراه با فیلم آموزشی درزمینه همان موضوع باشه ویا توضیح روی فیلم باشه یادگیری راحت تر وبهتر است

    3. حبیب الله مرادی گفت:

      باسلام وآرزوی سلامتی برای شما مطالب آموزنده بودلطفادرباره نوع بیماری وسم مورد استفاده آن توضیح دهید باتشکر فراوان مرادی

      1. کشاورزباشی گفت:

        درود بر شما. منظورتون از نوع بیماری متوجه نشدم. توی همین مطلب یک بخش آفات و بیماریهای انگور اضافه شد که بیماری های مختلف رو با جزئیات توضیح دادیم.

        1. محمد تقی دلشاد گفت:

          سلام یک زحمت دارد برای کارشناسان یک فیلم برای هرس کردن درخت انگور داربستی چون تازه بعضی از مناطق شهرهای ایران بخصوص شهرستان قوچان اما در مورد اهرس کردن خیلی وارد نیستن جی ساخه های باردهی هستن نگه دارن وفیلم اموزس جی تز موقع از فثل سهم پاشی وجی سهمی زده شود بعضی از باغداران عزیز روستای فقط به جهاد کشاورزی شهرستان مراجه می کند برای مشکل درخت انگور اما انچنان ادرس خوب نمی دهن از دفاتر سهم فروشی مراجعه می گند فقط می خواهن جنس شان بفروش برساند با تشکر

          1. ناهیدی گفت:

            بسیاراموزنده بودباتشکرازدامغان

  21. علی vilabagh.44@gmail.com گفت:

    با تشکر از مطالب مفید و کاربردی که ارائه فرمودید لیکن آموزش با فیلم آموزشی بسیار مثمر ثمر خواهد بود

  22. علی از خوی گفت:

    باسلام و عرض ادب ازراهنماییهایتان صمیمانه تشکر و قدردانی میکنم در صورت امکان در مورد هرس شاخه ها فیلم بذارید با سپاس.

  23. کامران گفت:

    درودبرشمااستفاده کردیم خداقوت

  24. کاربر کشاورزباشی گفت:

    باسلام وتشکر ویژه بابت ارائه مطالب مفید وارزشمندتان
    و باآرزوی سلامتی برای باغداران سختکوش کشورم.
    بذرافشان از بوانات

  25. حسن قهرمانی گفت:

    کانال نهالستان انگور ما را در تلگرام دنبال کنید

  26. محمد، گفت:

    انجام هر کاری در تاکستان باید در موقع مناسب باشد مر
    گونه دخالت یا کار اضافی باعت افت شدید محصول انگورمی شود

  27. حمید گفت:

    سلام و تشکر
    لطفا فیلم آموزشی بفرستید .

  28. حمید گفت:

    سلام . با تشکر
    لطفا فیلم هرس کردن به همراه آموزش آن ارائه دهید . سپاسگزارم

  29. توگلی گفت:

    مطالب خیلی عالی بود

  30. کاربر کشاورزباشی گفت:

    عالی و آموزنده ضمنا در مورد هرس درختان سیب،گلابی،زردآلو،و آلو،،، نیز آموزش دهید

  31. جلیل مرتضوی گفت:

    سلام از راهنماییهای بسیار مفیدتان تشکر وقدر دانی میکنم. در انتظار راهنمایی هاتان در مورد هرس انگور دانه دار وبیدانه دار هستم . با سپاس جلیل مرتضوی

  32. کاربر کشاورزباشی گفت:

    ممنون از شما
    مفید بود

    1. رضا مولایی گفت:

      سلام ممنون از راهنمایی شما بزرگواران .
      لطف کنید فیلم چگونه هرس کردن را هم برایمان
      بگذارید. سپاس از محبتتان

  33. ناشناس گفت:

    سلام سپاسگزارم از توجه شما

  34. امید مام رحیمی.شهرستان بوکان گفت:

    سلام.ضمن تشکر و قدردانی از تجربیات و علم شما که در راه پیشرفت باغداران ایران قدم بر می‌دارید.

  35. کاربر کشاورزباشی گفت:

    سپاس ازراهنمایتان جالب است

  36. مالک محمد رضا گفت:

    با سلام خسته نباشید اسا تید و مروجین محترم که تمام اطلاعات خود را به صورت جامع و کامل در اختیار همگان قرار می دهید ما که سپاسگزاریم.

    1. رضا.شادلو گفت:

      سلام لطفا فیلم هرس کوتاه وبلند رابگذارید درضمن اگر جیبرلین ترک دارید قیمت بفرمایید و روش خرید را اعلام کنید.شادلو

  37. مجیدسعیدی گفت:

    باسلام اطاعات خیلی عالی وبه دردبخوربودن وقابل استفاده برای باردهی انگورازچه کودبهتراست استفاده شود

    1. کشاورزباشی گفت:

      درود بر شما و ممنون از توجه و همراهی شما محمد عزیز، بطور خیلی کلی سولفات پتاسیم برای افزایش وزن و رنگ انگور تاثیر خوبی خواهد داشت و استفاده از جیبرلین برای پر شدن خوشه و درشت شدن انگور موثر خواهد بود. اما اگر به دنبال نتیجه ی عالی هستید بهتره ازمایش خاک بگیرید و یک کارشناس از نزدیک مشکلات کششتون رو بررسی کنه و با توجه به اوون به شما برنامه ی اختصاصصی بده. پیروز باشید.

      1. کاربر کشاورزباشی گفت:

        سلام بسیار عالی بود استفاده کردیم لطفا روش تکثیر تاک راو نیز در ادامه توضیح دهید ممنون

        1. کشاورزباشی گفت:

          درود یر شما انشالله مطالبی در این مورد به سایت اضافه خواهد شد. ممنون از همراهی شما.

  38. ناشناس گفت:

    سلام ما برگها برای دلمه مچینیم برای باغ ضرر داره وما ۱۰وساله باغمان را بیل نزدیم واقعا داره خشک میشه راهنمایی کنید

    1. حسن گفت:

      نزدیک بهار و وقتی نم زیاده بیل بزنین تا نابود نشده و به بقول معروف دو پابیل کنید و حتما برای هرس یک باغبان حرفه ای ببرید و حتما کم شاخه کنید تا جون بگیرن دوباره مو پر رو و هرزه هست قطعا سال بعد بهتر میشه و اینکه تا راه داره از یخ آب زمستانه استفاده کنید و در بهار هم مدام آب بدین و مرتب از گوگرد به شکل پودری استفاده کنید

    2. کاربر کشاورزباشی گفت:

      سلام
      باغ انگور ما ایستاده هست وهر ساله همسرم قبل از بیدار شدن درختان خاک پای درختها مون رو کلا زیر ورو می کنه وبه اصطلاح دو روز خاکش رو افتاب میده ودوباره پای درخت برمی گردونه
      میوه هامون بدون استفاده از هیچ کود شیمیایی عالی می شه
      هرس رو هم با استفاده از راهنمایی این عزیزان خودم انجام می دم
      کلی هم برگ برا دلمه می چینیم ومشکلی هم نداره

  39. محمدرضا اصغری ارومیه گفت:

    با سلام از برنامه آموزشی انواع هرس درختان انگور تقدیر می نمایم بی زحمت فلیم آموزشی ارایه فرمایید با توضیح خیلی مفید خواهد بود

  40. ناشناس گفت:

    با سلام و عرض تشکر از اطلاع رسانی خوب و کاربری. اگه امکان داره در خصوص اسکنه میم انگور هم توصیحات مناسب ارائه شود

  41. امیری گفت:

    امیری از کرمانشاه از مطالب مفید تون سپاسگزارم جناب کشاورز باشی من یک هکتار انگور دیم دارم به نظر حضرتعالی در موقع هرس شاخه ها را رو به بال هدایت نمایم یا نزدیک زمی ن باشه ممنون راهنمایی بفرمایید

  42. مهدی گفت:

    درود بر شما

    1. کشاورزباشی گفت:

      درود و ارادت

  43. کاربر کشاورزباشی گفت:

    ممنون از بابت توضیح که نوشتین خانمی هستم از کوزه کنان

  44. مسافر گفت:

    سلام وسپاس بابت مطالب مفید وارزشمندتون
    بنده چندساله که دارم باتحقیق ومطالعه باغداری میکنم هرباغی که محصول مفید وزیاد داشته حتما هرس زمستانه خوبی داشته مهمترین هرس هرس فصل خوابه که هم تعداد شاخه های رامیشود تقسیم وتنظیم کرد هم فرصت رشد و تقویت شاخه هارا هم هنگام بهار حق انتخاب در هرس فصل بیداری را دارید

    1. کشاورزباشی گفت:

      درود بر شما جناب مسافر عزیز و ممنون از محبتتون و اینکه تجربیاتتون رو با دوستان به اشتراگ میگذارید.💚

    2. کشاورزباشی گفت:

      درود بر شما جناب مسافر عزیز و ممنون از محبتتون و اینکه تجربیاتتون رو با دوستان به اشتراگ میگذارید.

  45. محمدسرچاهی ازمشهد گفت:

    سلام من درمشهدمقدس درحیاطم یکی دوتا درخت انگورمیخاهم کشت و پرورش بدم ولی دوسال متواری کاشتم ۳۰-۴۰سانتی بالا امدخشک شد یک دریک دریک عمق حفرکندم خاکشرو عوض کردم انشاالله می‌خوام امسال کشت کنم البته شاخه میم رادرجای گرم در گلدان میگذارم ریشه میزنم سبزجوانه زدانتقال به‌جای اصلی میدهم اگر اشکالی هست راهنمائی بفرمائیدممنون

    1. کشاورزباشی گفت:

      درود بر شما، باید وضعیت خاک و ریشه ها بررسی بشه جناب سرچاهی عزیز.

  46. محمد سعادت گفت:

    با تشکر از راهنمایی شما مهندس لطفا در مورد نحوه کوددهی و سمپاشی هم اشاره فرمایین
    با تشکر

    1. کشاورزباشی گفت:

      درود بر شما لینک های مربوط به آفات و بیماری ها ی انگور و برنامه ی غذایی انگور به مطلب اضافه شد. شاد و پیروز باشید.

  47. سیداحمدیزدانی گفت:

    بوته انگورحدوا سه متر میباشه وبارنمیده نوع انگوربی دانه علتش چیست مرسی

  48. رسولی ازمشهد گفت:

    سلام انواع ا رس ها را بنویسید ممنون

  49. دانیال گفت:

    سلام.ممنون از راهنمایی شما.لطف فرمایید بگویید چند نوع انگور داریم و برای مناطق سرد کدام مناسب است

  50. 1414arash@gmail.com گفت:

    سلام
    توضیح بی نظیر شما عالی بود
    آنهایی که حرفه اند جای خود
    برای من تازه کار خیلی مثمر ثمر بود
    اگر با عکس یا فیلم همراه بود فوق العاده میشد
    خ اوند به شما عمر باعزت دهد

    1. کشاورزباشی گفت:

      درود بر شما و ممنون از محبتتون انشالله فیلم و عکس هایی که بتونیم بگیریم اضافه میکنیم به نوشته.

  51. کاربر کشاورزباشی گفت:

    سڵاو و سپاس از زحمت همکاران بزرگوار

  52. حمیدرضا اسلامی گفت:

    سلام درصورت ممکن از هرس زمستانه انگور یک فیلم بگذارید ممنون

  53. کاربر کشاورزباشی گفت:

    سلام درخت انگور دارم راه و رسم هرس رو بلد نیستم لطفا به یک روش ساده تر توضیح بدین. ممنون.

  54. کاربر کشاورزباشی گفت:

    چرا مزه انگورها درمناطق مختلف فرق دارد چرا مزه میوه های زاگرس نسبت به مناطق مرطوب و پرباران بهتر است چه میوه و چه گوشت

  55. حمید فیروزی گفت:

    ضمن تشکر از مطالب مفید و آموزنده
    در هرس باغات خوابیده گیاه را از لحاظ طول درخت به سه بخش پایین ، وسط ، بالا یا طرف آویزان . در هر سه قسمت شاخه های قائم بر تنه اصلی را چه از بالا و چه از زیر حذف می کنیم ، تمام شاخه های مایل با بالا با درجه های کمتر از ۹۰ درجه را نگه می داریم . حالا کوتاه کردن شاخه ها از هر طرف اگر ۵ شاخه داشته باشیم شاخه اول ،سوم ، پنجم را در ۴ جوانه ، ۵ جوانه و ۶ جوانه برای میوه هرس می کنیم ، شاخه های دوم و چهارم را جهت سال آینده با ۲ جوانه نگه می داریم حداقل دو شاخه در قسمت پایین تنه جهت نمو و جوان نگه داشتن و یک شاخه بلند بدون هرس جهت تکثیر (خواباندن ) نگه می داریم . ۳ یا شاخه از بخش بالایی را در ۷ یا بیشتر جهت انتقال به طرف امتداد هرس می کنیم . بهترین زمان هرس خشک در ملکان شهر انگور آذربایجان شرقی ۱۵ اسفند تا ۱۵ فروردین است. دوست شما فیروزی ۰۹۱۴۴۲۱۲۴۵۹ در تلگرام

  56. داریوش گفت:

    دمتون گرم مفید و عالی بود

  57. مرادی گفت:

    باسلام
    ممنون از مطالب علمی وجالبتون
    راجع به هرس بقیه درختان میوه مطلب بگذارید سپاس

    1. کشاورزباشی گفت:

      درود بر شما انشالله حتما توی برنامه قرار میگیره جناب مرادی عزیز.

  58. رضایی گفت:

    با تشکر از برنامه هایتان دستتان درد نکنه لذا تقاضا دارم هرس درختان را به صورت ویدیو یا فیلم نمایش دهید

    1. رحیم پاکزاد گفت:

      بسیار اموزنده اگر بافیلم نشان دهید خیلی خوب است چون من خودم باغ هستم

  59. مریم بنایی گفت:

    خیلی آموزنده و کامل بود.تشکر از شما برای محتوای عالی.
    موفق باشید.

  60. پوریا مهدی پور فارس شهرستان فسا گفت:

    سلام
    تشکر از مطالب ارزشمندتان

  61. محمد حسنلوی ممقانی گفت:

    سلام وخسته نباشید ازعزیزانی که دراگاه سازی دربخش کشاورزی زحمت می کشند تقدیر وتشکرمینمایم ضمنا اگر صلاح دانستید راجع به دیگردرختان هرس ونگهداری اگاهی بدین ممنون میشیم ازممقان محمدحسنلویی

  62. کاربر کشاورزباشی گفت:

    سپاس بابت مطلب خوبتون

  63. کاربر کشاورزباشی گفت:

    سلام خدا قوت برنامه هرس خیلی آموزنده بود حداقل برای خود من واقعا استفاده کردم و آگاه شدم ممنون

    1. کشاورزباشی گفت:

      سلام و ارادت، ممنون از همراهی و لطف شما دوست عزیز.

  64. عبداله گفت:

    سلام ، تشکر بابت آموزش نحوه هرس انگور و انتقال اطلاعات به کشاورزان و …لطفا اگر امکان دارد . در خصوص هرس درختان زیتون ، انار و پیوند زدن آنها مقاله ای ارائه فرمائید. سپاس فراوان

    1. کشاورزباشی گفت:

      درود بر شما، انشالله توی برنامه ی محتوایی مون قرار میگیره و در اینده به سایت اضافه میشه. ممنون از همراهی و صبوری شما.

      1. عیوض قنبری گفت:

        سلام وخسته نباشید برای بزرگواران اساتید قنبری هستم از ارومیه من امسال هرس سبز را علاوه بر حذف شاخه های غیر مفید کل برگهای داخل درخت را بخصوص اطراف خوشه را خالی کردم نتیجه عالی بود رنگ خوشه ها وکیفیت دانه هاخیلی خوب بود دوستان امتحان کنند ضرر نداره

        1. کشاورزباشی گفت:

          درود بر شما، ممنون که تجاربتون رو به اشتراک میگذارید جناب قنبری عزیز.

          1. امیر گفت:

            سلام‌ دورد‌خدابرشمایک‌درخت‌انگور‌دار‌م‌خلی‌‌قوی‌است‌ولی‌انگور‌نمید‌چرا

  65. کاربر کشاورزباشی گفت:

    باساام و خسته نباشی..انگور ۵-۶ ساله دارم ولی تا بحال ثمر نکرده..پارسال در زمستان هرس کردم باز هم ثمر نکرده.لطفأ راهنمایی کنید

  66. کاربر کشاورزباشی گفت:

    دی 3.10.1401 فرامرزی هستم بنده تازه باغ انگور گاشتم از بابت هرس هر گس یه جور از هرس حرف میزنه بی زحمت هرس کردن باغم را برم توضع میدهی بنده از زحمات شما بی نهایت ممممممنون میشم دستت درد نکند خدا نگهدارت😴😴😴😴 ارومیه

  67. مرتضی شهابی فر اراک گفت:

    عالی ومفید بدون هیچ چشم داشتی مطالب جمع آوری شده ودر دست کشاورز میرسه. تشکر و سپاس فراوان از اساتید و پژوهش کننده هان در مورد این مطالب

    1. کشاورزباشی گفت:

      درود بر شما و ممنون از همراهی شما جناب شهابی فر عزیز.

  68. حسن اسدی گفت:

    با سلام. در مورد افت ها خصوصا ترک خوردگی تنه. اگر زحمتی نیست، مطالبی مرقوم فرمایید ، با تشکر،

    1. کشاورزباشی گفت:

      سلام و ارادت، لینک افات و بیماری های مختلف انگور به نوشته اضافه شد، در مورد ترک خوردگی تنه برای درخت انگور مد نظرتون هست؟

      1. کاربر کشاورزباشی گفت:

        خیلی خوب ولی بافیلم خیلی بهتر می باشد تشکر

  69. کاربر کشاورزباشی گفت:

    باسلام وخسته نباشید با تشکر از راهنمایی خیلی خوب شد منم خواندم وعمل کردم بازدهی هیلی خوب شد واقعا دستتان درد نکنه مرسی

    1. کشاورزباشی گفت:

      سلام و ارادت، لینک افات و بیماری های مختلف انگور به نوشته اضافه شد، در مورد ترک خوردگی تنه برای درخت انگور مد نظرتون هست؟

  70. رحمان سری گفت:

    از بیان تعداد زیاد روش های مختلف هرس، به بلاتکلیفی رسیدم ،

  71. پارسا گفت:

    باسلام تشکرمیکنم ازراهنمایی وزحمات شما
    لطف کنید درمورددرختانی که روی زمین پهن میشوند به این صورت که دودست دارند واین دو دست برخلاف هم روی زمین رشد میکنند درمناطق سردسیرهردستی تا حدود حداقل سه متر رشد دارند درزمان جمع آوری محصول خیلی از خوشه های انگور خراب وقابل استفاده نیستد باتوجه به هرسهای متفاوت درهرسال وگوگرد زدن وسمهای موجود در بازار
    (علت خرابی محصول چیست) ممنون متشکر

    1. کشاورزباشی گفت:

      درود بر شما .وقتی انگور روی زمین پهن میشه تهویه به خوبی انجام نمیشه و هوا نمیتونه به راحتی از بین میوه و برگ عبور کنه و رطوبت رو پایین بیاره، رطوبت بالا و تهویه ی نا مناسب به قارچ هایی که در خاک وجود دارند کمک میکنه بتونند به راحتی روی میوه رشد کنند و میوه ها رو آلوده کنند.پیروز باشید.

  72. رحیمی از شیراز گفت:

    با سلام و احترام.
    از اینکه دانش خود در زمینه هرس بوته انگور را در اختیار باغدارن گذاشتید متشکرم، بسیار مفید و کاربردی است. اگه لطف کنید در مورد هرس درختان انگور داربستی از سال سوم که باید روی داربست و سیم هدایت بشه توضیح بدهید و طول شاخه اصلی که باید روی سیم دوم و سوم هدایت بشه چقدر باشه؟ یعنی از همون اول که شاخه روی سیم اول هدایت شد باید دو تا شاخه اصلی را به سمت بالا یا سیم دوم هدایت بشه؟

  73. Rshiim. Salehii گفت:

    تشکرازراهنمایی شما

  74. عبدالرحیم صالحی گفت:

    تشکرازراهنمایی شما درموردهرس درختان ازجمله انگور

  75. محمد فاضل گفت:

    از برنامه استفاده کردم وممنون لطفااز برنامه کوددهی هم بهرمند مان فرمایید

    1. کشاورزباشی گفت:

      درود بر شما و ممنون از لطف شما جناب فاضل عزیز، برای مشاهده برنامه غذایی انگور اینجا کلیک کنید.

  76. ربابه اسماعیل زاده از اسکو گفت:

    سلام بینهایت سپاس مطالب آموزنده بود .حتما امسال درزمان مناسب ،هرس انجام میگیرد.سوالم اینه چرا درختان انگور ما کم بارند آیا به دلیل گرمای سوزان است یا کوددهی مناسب انجام نمی گیرد؟

    1. کشاورزباشی گفت:

      درود بر شما، احتمال بسیار زیاد برنامه ی غذایی خوبی ندارید. بهتره ازمایش خاک بگیرید و از یک کارشناس بخواید در کنار بازدید از باغ ازمایشتون رو تفسیر کنه و برنامه غذایی مناسب با شرایط خدمتتون اعلام کنه. موفق باشید.

  77. سید محمد حسینی فر گفت:

    بسیار عالی، ممنون از زحمات شما و نشر دانش و تجربه مفید خود به دیگران

  78. کاربر کشاورزباشی گفت:

    سلام با تشکر از راهنمایی خوبتون. باغ انگور دارم در کاشمر فروشی ۰۹۳۰۵۴۵۱۱۹۹

  79. ناصریوسفی گفت:

    ممنون اراهنمایی تان اطلاعات خوبی دررابطه باباغداری ارئه فرموویدلطفا اگر امکان دارد بصورت فیلم باشد خیلی عالی است
    یوسفی ازتهران

    1. کشاورزباشی گفت:

      درود بر شما انشالله توی برنامه میذاریم کلیپی در این مورد تهیه بشه.

  80. کاربر کشاورزباشی گفت:

    علت اصلی قارچ زدن درخت انگور چیست’و آیا وجود کولر در حیاطی که درخت انگور در آن است واسه میوه و برگهای درخت انگور تاثیر دارد یا خیر ‘البته وجود کولر منظورم پنل کولر گازی است’باتشکر’

    1. کشاورزباشی گفت:

      درود بر شما.در صورتی که کولر باعث افزایش رطوبت اون محیط بشه بله میتونه باعث ایجاد بیماری های قارچی مثل سفیدک ها بشه. و علت اصلی قارچی شدن تهویه ی نا مناسب بین شاخه و برگ گیاه و رطوبت بالاست در کنار ضعف در برنامه ی غذایی گیاه.

  81. علیرضا مراتی ازبجنورد گفت:

    باعرض سلام وخداقوت به این دوست عزیزوزحمت کش بنده در داخل حیاط درخت انگوری عسکری دارم هرساله وقت میوه همش گردمیگیردومیوه اش ریزمیماند میشه راهنمایی بفرمائید.

  82. منوچهر رضاپور گفت:

    خوشه یعنی چی با ادم حرفه ای که طرف نیستید من صد بار در اینترنت خوانده ام متوجه نشدم تاج یعنی چی اینکه میفرمایید شاخه پیر میشه بعد چند سال پیر میشه

  83. حمید خدایی از ارومیه گفت:

    باسلام اینجانب واقعا” تشکر فراوان از لطف دست اندر کاران برنامه ریزی شده در بخش کشاورزی را دارم و خیلی کمک می کنه برای آگاهی کشاورزان در مورد هرس های متفاوت و قدردانی از زحمات شما متشکرم از ارومیه خدایی

    1. کشاورزباشی گفت:

      درود بر شما،ممنون از لطف و محبت شما جناب خدایی عزیز.💚

      1. احمد رسته گفت:

        با عرض سلام و آرزوی سلامتی
        ممنون از راهنمایی بسیار عالی
        البته در کنار متن نوع هرس تصویری هم باشد بهتر می شود

      2. کاربر کشاورزباشی گفت:

        سلام ازاطلاعات مفید وارزنده اتان درموردهرس انگور صمیانه متشکریم اگه یه لطف کنید در مورد کرمهای سرشاخه وراه مبارزه باشون دراختیار کشاورزان بگذارید ممنوتان هسیم با تشکر امیریان از کاخک

        1. کشاورزباشی گفت:

          درود بر شما، کرم خوشه خوار انگور منظورتونه یا سر شاخه خوار در سایر درختان؟

          1. محمد از خراسان گفت:

            باسلام به مهندسین و کارشناسان محترم علت اینکه انگور بیدانه وعسکری در باغ که مدار ابیاری مناسب وهرس زمستانی هم به موقع انجام شده ولی در زمان باردهی وجمع آوری محصول تمامی خوشه ها خشک و تبدیل به شکل مویز میشود لطفاً راهنمایی فرمایید

      3. ملودی گفت:

        سلام خسته نباشید برنامه خیلی خوب بود ادامه بدهیدمتشکر

        1. علی‌شیر‌گودرزی. گفت:

          پس.درود‌وخداقوت‌برشما‌.خیلی‌خوب‌بود
          ‌استفاده‌مک نیم.زنده‌باشی.
          گودرزی‌از‌روستای‌چشمه‌تلخ‌‌بخش‌همایجان

          سپیدان..یکصد‌کد‌ارسالی…

        2. روح اله والي صفا گفت:

          سلام،سپاس از مطالب مفید و قابل استفاده ای که قرار دادین.
          ممنون میشم سوال بنده را جواب بدین؛
          ی درخت مو داخل حیاط دارم که حالت داربست شده،چند سالی هست که آفت از دستمان گرفته،از زمان غوره آفت شروع میشه،دانه ها کرم میزنه گرد و خاک میگیره انگار تور عنکبوت میبنده.
          البته گوگرد زدم نشد،ی سمی گفتن چهار مرتبه در چهار زمان مختلف زدم نشد.لطفا راهنمایی کنید.

          1. کشاورزباشی گفت:

            درود بر شما مطلب افات و بیماری های انگور به مطلب بالا اضافه شد که با کلیک رو عنوان اون میتونید مطلب کامل رو مطالعه بفرمایید. با توجه به اطلاعاتی که به بنده دادید احتمال زیاد شما افت کرم خوشه خوار و کنه تار عنکبوتی رو دارید که در مطلبی که عرض کردم هر کدام جداگانه توضیح داده شده. پیروز باشید.

          2. غضنفری گفت:

            درود زمانیکه شروع به سبزشدن میکند گوگرد کافی زده شود وزمانی که تبدیل به غور میشوددوبارگوگرد بزنید جواب می‌دهد واب کم ومنزم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *