دانستنی های کاربردی, ویدئو های کاربردی کشاورزی

روش کاشت هویج

روش کاشت هویج

گیاه هویج دو ساله و متعلق به خانواده چتریان می باشد. دو ساله بودن این گیاه به این منظور است که، در سال اول رشد ریشه ضخیم و برگ در طوقه تولید کرده و در سال دوم رشدی خود شروع به تولید ساقه های گل دهنده می کند.

ساقه های گل دهنده هویج گاهی تا ارتفاع 60 تا 90 سانتی متر رشد می کنند. ساقه های گل دهنده پس از گرده افشانی توسط حشرات و باد بذر تولید می کنند. در ادامه شرایط و روش کاشت هویج به طور کامل بیان شده است.

هویج دارای ارقام متفاوتی می باشد. بهترین رقم هویج رقم نانتس(Nantens) بوده که به دلیل ظاهر مناسب و بازارپسندی بیشتر مورد کشت قرار می گیرد. هویج دارای رنگ های مختلف زرد، نارنجی، بنفش، قرمز، سفید بوده و یکی از سبزیجات بومی نواحی گرم و خشک بیابانی محسوب می شود. هویج دارای فیبر بالا، کاروتنوئید، ویتامین های E و C و … بوده و در طب سنتی نیز کاربرد دارد.

زمان کاشت هویج:

  • گیاه هویج را معمولا در بهار و یا پاییز می کارند. در مناطق سردسیر بهتر است هویج بعد از رفع شدن سرما در بهار و در مناطق گرمسیر در فصل های پاییز یا زمستان کشت شود.

شرایط آب و هوایی مناسب کاشت هویج:

  •  گیاه هویج آب و هوای خنک را بیشتر می پسندد. این گیاه اگر شرایط رشد و آب و هوا مناسب باشد به خوبی تولید غده کرده و محصول مناسبی تولید می کند. اگر هویج در شرایط آب و هوایی گرم کاشته شود غده های نامطلوب و خشبی تولید می کند.

نور مورد نیاز کاشت هویج:

  • هویج گیاهی نور دوست است و در طول رشد باید نور کافی در دسترس گیاه باشد.

روش کاشت هویج

خاک مناسب کاشت هویج:

  • PH مناسب برای کاشت هویج 5/5 تا 7 می باشد. این گیاه مناسب کاشت در خاک های نرم، سبک، حاصلخیز و با زهکشی مناسب می باشد. اگر هویج در زمین هایی با خاک سنگین کشت شود، محصول نامرغوب با ریشه کج و یا چند شاخه تولید می کند.

آماده سازی زمین قبل از کاشت هویج:

پس از اطمینان از خاک زمین انتخاب شده برای کاشت هویج، می بایست خاک را تا عمق 30 سانتی متر شخم بزنید. برای اینکه هویج عملکرد مناسبی داشته باشد و محصول با کیفیتی تولید کند، می بایست کود دامی پوسیده به همراه کودهای فسفر بالا و پتاس بالا مطابق با نیاز گیاه مصرف شود. پس از مصرف کودها باید زمین را به صورت جوی و پشته ایجاد کرد تا آماده کاشت هویج شود.

آبیاری هویج:

  • هویج نیاز آبی متوسطی دارد و در طول دوره ی رشد می بایست رطوبت مورد نیاز آن تامین شود. آبیاری بیش از اندازه نیز گاهی موجب ترک خوردگی میوه هویج می شود و بازارپسندی محصول را کاهش می دهد.

روش کاشت هویج:

بذر هویج بسیار ریز می باشد اما باید به صورت مستقیم در زمین اصلی کاشته شود. کاشت این گیاه معمولا به صورت ردیفی و جوی و پشته ای صورت می گیرد. عمق کاشت بذر هویج را معمولا 1 تا 2 سانتی متر، فاصله بذور روی ردیف 5 تا 10 سانتی متر و فاصله بین ردیف‌ ها نیز 30 تا 40 سانتی متر در نظر می گیرند.

روش کاشت بذور گیاه هویج به صورت دستی می باشد. بعد از کاشت نیاز است آبیاری مرتب و طبق نیاز گیاه انجام شود تا رطوبت کافی در اختیار بذر قرار گیرد و بتواند به خوبی رشد کند. بذور هویج بعد از گذشت 2 هفته سبز می شوند.

 

برداشت هویج:

معمولا هویج را به منظور تازه خوری برداشت می کنند. زمانی که ریشه ها در محل طوقه دارای قطری حدود 5 تا 5/5 سانتی متر باشد، می توان نسبت به برداشت هویج اقدام کرد. برداشت این محصول معمولا 3 تا 4 ماه پس از کاشت بوده و بهتر است در هوای خنک عصر صورت گیرد.

برای خرید بذر هویج سوپر نانتس اینجا کلیک کنید.

4.5/5 - (17 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *